fredag 27. februar 2009

NM i gatefotball

Jeg har meldt meg på utfodringen hos 1-2-3-scrap, i første runde kom vi alle 25 videre :)

Utfordringen var en skisse med FEM bilder, og så jeg som alltid kun scrapper med et eller to da... Yeah yeah, her er i alle fall resultatet. Bildene er fra NM i gatefotball i sommer.

Har fått kost med med de nye thickersene fra American Crafts, gamle rub ons fra Hambly, plastikkblomster fra Etsy, og så selvfølgelig glimmermist:)

Og noen closeups:



I morgen kommer svigers, gleder meg til å hygge med de.

Og la oss alle krysse fingrene hardt og inderlig for at Amanda ikke finner ut at hun skal stå op kl 6 i morgen og!

Ha en dejlig weekend :)

lørdag 21. februar 2009

There's no business like snow business...

Jeg elsker snø! Og heldigvis er også Amanda i ferd med å forstå hvor fantastisk denne hvite materien en (hun har til nå ikke vært særlig imponert over det...).
I dag har det vært perfekt lekevær, men sånn passe med snø, og fin temperatur. Snuppa og jeg var ute i lang tid, og hadde det travelt med å bygge snømann, kaste snøballer og ake. I kveld har det snødd enda mer, jeg håper det holder seg til i morgen!

Og så har jeg koset meg med scrapping i dag :) Det jeg lager nå for tiden er alt sammen sånt som ikke kan vises frem riktig enda, men en liten sneaky peaky må da være lov;)

Kan noen forresten fortelle meg hvor i heiteste jeg har lagt den minste eyeletssetteren min?! Og hvor har jeg gjort av det nye Etsysnopet mitt, pakken med bingokort og sånt? Av og til blir jeg litt oppgitt over meg selv gitt... På tide å rydde ordentlig igjen kanskje...? Ble liksom litt preget av hastverk, det ryddearbeidet jeg gjorde før Balder&Co kom på besøk sist helg.

Håper dere har en fin weekend:)

torsdag 19. februar 2009

Old news...

I dag vil jeg vise dere et minialbum jeg faktisk lagde for over et år siden. Jeg lagde det på er kurs på Papirfest i Stavanger 2007, med den fantastiske Kerry Lynn.

Det slo meg i dag at jeg faktisk aldri tror jeg har vist dette på nett før.

Dette er det første minialbumet jeg har laget, og fortsatt det jeg liker best. Kurset med Kerry Lynn er også det som har åpnet øynene mine mest opp for nye måter å tenke på når man scrapper. Hun er rett og slett genial!

Til forsiden av albumet brukte vi:
- En lysekrone klippet ut av en Hambly overlay (dette var første gang jeg brukte dette produktet, jeg ble frelst!)
- En billett (første gang jeg brukte det og)
- Et gammelt postkort (første... Nei, nå tror jeg dere har fattet det, jeg hadde rett og slett aldri scrappet på denne måten før, og å bruke slike produkter til scrapping var helt nytt for meg!)
- Noe bling
- Til overskrift klippet vi ut bokstaver som var stemplet med MM alfabetstempler på et gammel noteark
- Til å holde albumet sammen brukte vi noe stoff, og tyll
I sidene stiftet vi på litt stoff, en billett, nok en lysekrone...

Og her er overlayen igjen :D Her brukt som en egen side. Meget funky effekt. Jeg valgte Amandas første museumsbesøk som tema for minialbumet, følte at det passet veldig bra med det kunsteriske uttrykket albumet gir.

Kerry Lynn lærte meg som sagt å leke med scrappingen, å ikke være redd for å prøve nye og spennende ting. Og hvis jeg har en dag hvor den kreative prosess går litt tregt, har jeg dette albumet lett tilgjengelig, som en påminner på at alt er lov.

Håper også DU ble inspirert til å prøve noe nytt nå :)

mandag 16. februar 2009

Det viktigste er vel at man husker å puste...






Mandag ettermiddag.

Jeg står på kjøkkenet og lager mat. Rasmus sitter på gutterommet sitt og spiller WOW. Amanda går rundt og er bare søt.

Jeg hører hun tusler litt inn og ut av rommet hvor Rasmus sitter, og så hører jeg en dør som lukkes. "Javel," tenker jeg "WOW er kanskje ikke det mest pedagogiske spillet i verden, men hvis hun sitter og ser på det til middagen er klar går nok ikke verden under".

Maten blir ferdig, jeg går for å si fra til darlingene mine. Men Rasmus er alene på gutterommet. Jeg ser døren ved siden av, døren til vårt soverom, er lukket. "Nåvel, hun har vel en liten pakke som skal produseres" tenker jeg.

Og åpner døra til soverommet vårt.

Alle klesskap, hele radiatoren, store deler av lakenet på senga, pluss ikke minst Amanda selv er sirlig dekorert med en rød tusj. En rød VELDIG smittsom tusj.

Men på et eller annet mirakuløst vis har hun altså klart å velge seg ut de flater som godt kan vaskes av, eller lakenet som godt kan kastes hvis tusjen ikke går av. Vårt kjære eikegulv har fått være i fred, det samme har veggene!

Og seee, som synderen angrer da...

søndag 15. februar 2009

Kikke ut på den store verden....

Denne laget jeg til en Telephone Game på et norsk forum. Jeg føler absolutt ikke at jeg mestrer denne stilen, men man skal jo prøve litt forskjellig ;)

Har brukt Prima mønsterpapirer og blomster, blingen over bildet pluss blingen i tre av blomstene er også fra Prima. Har i tillegg brukt små klistremerkebokstaver fra Making Memories, Chit Chat thickers fra American Crafts, en gammel bokside, knapper og små hardplastblomster fra Etsy.

Blonden har jeg fått av mamma, den er sprayet med Vanilla Breeze glimmer mist. Har også gitt arkene en omgang med den, mens blomstene er dekket med den klare glimmer misten... Husker ikke hva den heter i farten. Så har jeg sydd rundt kantene.

I weekenden har vi besøk av Ina, Bjørn og Balder. Det er så hyggelig! Barna leker riktig godt sammen, jeg synes Balder og Amanda matcher godt, da de er lik i utvikling, liker å leke med de samme ting, og begge to lar seg ikke pille ved nesen. Det fører nødvendigvis til noen sammenstøt, men det har de nok bare godt av ;)

I dag kledde vi på barna og dro ned til Jyderuphallen for å se om det var gymnastikk, men i og med at det er vinterferie var det ikke det... Det gjorde ikke noe, den lille salen var ledig, og vi fikk tillatelse til å bruke den :)

Ha en fortsatt fin weekend!

lørdag 14. februar 2009

Min nye hobby....

...blir visst å friske opp små (og litt større) møbler :D

Har to små bord som trenger litt maling, og en skatoll som trenger litt ny lakk eller noe sånt. Må innrømme at jeg ikke akkurat har pusset opp så veldig mange møbler før, så her må jeg prøve meg fram:D

I dag var vi på en stor Røde Korsbutikk ikke langt fra hvor vi bor (Svebølle), der fant vi et stort skap med mange, store skuffer i. Det skal males og plasseres i stua, og vil bli brukt til å oppbevare alle Amandas leker i. Dessuten fant vi et utrolig kult hjørneskap med "føtter" og farget glass, som også trenger litt maling, det skal vi plassere på spisestua hvis det er plass, eller i stua.

Så var det tallerkenhylla som henger på spisestua da, den trenger og en omgang... turkis?

Og så er det vel snart på tide å gå i gang med å male lister og karmer.... Har lyst til å finne en gråfarge til det, har en ide om at det kan bli fint. Skapet til Amandas leker kunne jeg tenkt meg å malt i en turkisaktig farger, hjørneskapet hvitt (eller kanskje grått?). De to små bordene hadde vært gøye å male i litt crazy farger, rødt eller noe sånt. Vi har en lys stue (hvite vegger og tak, og hvitlakkert gulv), så jeg tror den vil kunne romme noen fargerike elementer.

Nå får vi snart gjester som blir til i morgen, de har en sønn som er like gammel som Amanda. Blir hyggelig :) God helg!

Noen av dere som vet om fine interiørsider/blogger, eller kanskje selv er gode på å pusse opp ting? Jeg trenger ideer!

fredag 13. februar 2009

En norsk dag...

....med norsk iskaffe og norske, kramgoa karar!

God helg!














































onsdag 11. februar 2009

Mens jeg venter....

Klokka 05.35 stod jeg opp i dag! Rasmus hjelper sine foreldre med å flytte ting over til Sejerø i dag, så han er ikke hjemme, og ansvaret for å få Amanda i dagpleje er plutselig i mine hender. Og uten bil tar jo det litt ekstra tid...

Vel vel, jeg dusjet, kledde på meg, og gikk inn for å vekke Amanda for å få i henne noe mat før vi drar. "Nei, ikke spise grøt, sove!" var responsen fra den kanten. Da var klokken 6.

Jeg hadde rett og slett ikke samvittighet til å dra min søte, lille sovealv opp fra sengen, så tok en sjefsavgjørelse om å komme en halvtime senere på jobb, for at hun kan kunne sove en time ekstra.

Hadde jeg bare tenkt på det før, så kunne jeg stått opp... Om 6 minutter...

Ville egentlig scrappe i går, men så ble jeg bitt av en husmorbasill, og brukte tiden fra Amanda la seg til Frustrerte Fruer til å shine huset. Er ikke hveeer dag jeg har det sånt, så måtte jo bare la meg rive med ;) Og snart må jeg få ryddet scrapperommet og (er en stund siden jeg satt der og scrappet gitt, det har liksom bare blitt et oppbevaringsrom....), da vi får overnattingsbesøk av et vennepar med deres sønn, som er på alder med Amanda. i weekenden.

Ha en finfin dag!

*gjesp*

mandag 9. februar 2009

We did scrap, and it was like a dream...

Jobbfredag var plutselig over, vi skulle skynde oss med å pakke inn i bilen og kjøre til København. Meeen, så lå det TO lekre pakker fra Junaiten og ventet på meg, de måtte man jo først pakke ut og ta bilder av ;) For så å stappe mesteparten av innholdet ned i min scrappekoffert, inn i bilen med det, og så kjøre (denne gangen husket vi faktisk weekendkofferten vår *gosh*)

Her er lekkeriene fra A Million Little Things :
Yessir, I sure do Love Elsie (kan noen forklare meg hvorfor søren bildet snur seg?! Ligger i mine bilder rett vei...)


Masse mønsterark (og Amanda som ikke kunne holde fingre og tær unna)


Diverse smågodt, blant annet tøffe stempler og klistremerker (samme problemet her, obviousely)

And have a look at these GORGEOUS goodies from Sweettweelab at Etsy:
Vintage cards, bookpages, plastic ducks etc. Love, love, love it!!! My first Etsy buy ever :D
(What's UP with the sideways pictures?!)

Lørdag dro jeg tidlig ut til Scrap'n Dream på Høje Taastrup. Jeg kan kun beskrive det med et ord: Vellykket!

Møtte skjønne, dejlige, vakre, gode Mona med det samme jeg kom dit, hun er rett og slett enestående. Vi var scrappenaboer hele treffet, og skravlet og lo og hadde det bare mega hyggelig. Den dama oser av positiv energi, og jammen er hun ikke både morsom og intelligent i tillegg! Ooog veldig kreativ. Ooog hun skryter uhemmet av det jeg lager, nesten så jeg mistenker Rasmus for å betale henne for å pumpe opp selvtilliten min ;)

Og så fikk jeg endelig møtt Marie! Yey! Elsker stilen hennes, hvis vi begge skulle fått velge 100 ting hver i en scrappebutikk, er jeg ganske sikker på at 85 av tingene hadde vært de samme hos oss to, kanskje bare med fargevariasjoner ;D Hun hadde vært så snill å holdt av plasser til oss, var allerede ganske fullt da vi kom så det satte vi stor pris på.

Og så Sarah da :) Sarah er og på det kreative teamet hos Scrapsisters (det er også Mona og Marie), hun er læge, og ei herlig dame :) Dessuten bor hun ikke så langt unna, så jeg håper jeg får lokket henne hit på et uformelt scrappebesøk om ikke lenge. Men Sarah, vær forberedt, da jeg fortalte Rasmus at jeg ville invitere deg sa han "åh, så fint, så trenger jeg ikke å gå til min egen læge med kneet mitt!" ;) Ganske sikker på at han tullet altså, men nå er du i alle fall forberedt om Rasmus kommer deg i møte i døra i bare underbuksa :D

Jeg skulle gjerne nevnt herlige damer i fleng, men må sist, men aboslutt ikke minst nevne at jeg fikk møtt Jette igjen :) Jette var primus motor bak Hollandsturen i høst, og det var så sjovt å møte henne igjen (synd Putte ikke kunne komme, men hun har det vel travelt med å tjene penger til Australiaturen, he he). Hun hadde med en kuvert med bilder til meg fra turen, blant annet et fra vår elleville shoppetur. Hun har gitt oss alle 5 som var med på den turen en utfordring, som går på at vi alle skal scrappe det samme bildet. Når vi har gjort det, legger hun de ut i bloggen sin. Blir kult å se hva de andre har fått til av bildet!

Og her er de produktive resultatene fra lørdag:

Denne er skarpere i fargene i virkeligheten. Jeg er veldig fornøyd med den, fordi jeg liker den bedre og bedre for hver gang jeg ser på den. Synes også den er noe litt annet enn hva jeg vanligvis lager.

Selvportrett fra doen på Jobcenter Kalundborg :D Dette bildet ble opprinnelig tatt fordi Amanda et par dager før hadde gitt meg en ordentlig en på lokket med skittentøyskurven (!). Men da jeg skulle scrappe det ble det bare slik. Er forøvrig utrolig at tre av de fire layoutsene jeg scrappet lørdag var med bilder av MEG!

Denne layouten ble akkurat så fargerik og leken som jeg ville ha den :) Anne og Bjarne er så gode på å leke med Amanda, det må jo dokumenteres :D

Den siste jeg scrappet er til Jetteutfordringen, så den får dere ikke se før alle har laget ferdig sin versjon ;)

Nå er det noen av oss (les: Rasmus) som har vinterferie, mens andre (les: Stakkars meg) må opp og slave for lønnen som normalt... ;) .... Fordelen er jo at da kan jeg bare liste meg opp, ta en dusj og dra av sted til jobb, så står Rasmus opp med snuppa og leverer henne. Det betyr jo også at det er han som står for påkledning, noe som alltid er like sjovt. Se denne lekre kombinasjonen av knallrøde Kaj&Andrea sokker (dessverre ikke med på bildet), grønne armyaktige bukser, og hvit og orange retro body med en lilla elefant-shirt over. Alt kler den smukke :D


Ha en fin dag, alle sammen :)

mandag 2. februar 2009

Yummy, yummy! Nytt fra Webster's Pages

Jeg har alltid synes at Webster's Pages har hatt kolleksjoner med et fint ark eller tre, men denne serien er så lekker at jeg vil ha alt som følger med den!

Jeg elsker de søte figurene, bokstavene, og fargene. Jeg synes serien er romantisk på en fargerik måte, og det er jo midt i blinken for meg :D


Gå inn på bloggen deres og vær med på å vinne hele serien!

søndag 1. februar 2009

Scrapping er en lek, papir gjør oss glad og spreeeeek

Jah, savner Fragleberget! Altså, jeg prøver å linke til bloggene som har inspirert meg, men det går ikke ! Har forsøkt leeenge. Men hvis du ser i min øverste bloggroll, finner du ei dame som heter Michelle Clement. Gå inn der, scroll ned til innlegget som heter "Well, hello." så finner du layout hun har laget for The Dozens (som du finner i min nederste bloggroll). Hun satte i gang min kreative tankegang!

For første gang har jeg scrappet på transparent (hvorfor har jeg ikke gjort det før?! Tror vel det har noe med å gjøre at de er svine dyre og man alltid tenker at man skal spare det til en annen anledning... Vel, slik tankegang er jo bare dumt).

Så har jeg kuttet i et die cut ark fra Creative Imaginations eller noe i den dur, pluss at jeg fant et kult resteark fra Offbeat-serien til Basic Grey. Disse, pluss blonden som jeg har fått av mamma, og "Little Miss Sunshine"kortet fra Cosmo Cricket, fikk seg en tur med Glimmer Mist, type Vanilla Breeze. Lekker effekt!

Den gamle boksiden fikk jeg med i The Dozens kittet jeg vant i høst. Det var dessverre ganske skjørt, hadde etterhvert lyst til å flytte litt på det, men det går i stykker bare man ser på det. Såh, jeg måtte bare gjøre det beste utav det.

Har ellers brukt klistremerker fra Sassafrass Lass (blomst, sopp og cupcake), blomst fra Prima, glitrehjerte fra Scrapworks, lysekrone sticker fra Hambly, rasjoneringskort jeg har funnet på et antikvariat, Chit Chat thickers fra AC, Dymo, blått "perlebånd" jeg kjøpte i Holland, tag fra ei t-skjorte jeg kjøpte på Topshop, og den dingsen som man må ta av iskaffen før man kan drikke den (den med pilene).
Det var veldig, veldig gøy å lage denne :D Nå har jeg laget ei mappe med bilder som skal fikses på og sendes til fremkalling, så er jeg klar for treff neste helg.


Ha en dejlig søndag folkens <3